В Helpbook зачестиха сигналите за нахапани от кучета

Ако видите нередност, подайте сигнал в HelpBook

06.02.2023 | 18:30 Редактор: Анисия Иванова
В Helpbook зачестиха сигналите за нахапани от кучета

Налага се да припомним, че в сезона на популация на бездомните животни мерките по безконтролното им развъждане е наложително да се затегне. В платформата на Helpbook.info зачестиха сигналите за нахапани хора от агресивни безстопанствени кучета. Преди дни наш потребител се оплака по такъв повод:

"На 17.01.2023 г. бях многократно нахапана от куче в гр. Божурище на ул. "Христо Ботев". Подадох веднага жалба в общината - до момента отговор нямам и реакция също липсва. Свързах се с кмета на града, защото не мога да преминавам по тази и околните улици, отговорът беше - тези дни ще бъде заловено. Вече се мина седмица и моят кошмар плодължава. Още по страшното е, че въпросното куче обитава и детската ни градина, а се оказа и че е имало и други пострадали от кучето, но по-леко, отколкото аз. Питам се - нормално ли е да обикалям и да не мога да вървя спокойно, а въпросното куче да си е на свобода и да обикаля улиците? Това го няма в нито една друга държава, сигурна съм".

Съществува риск от увеличаване на популацията на бездомни кучета и в Община Благоевград. В село Долна Градешница, община Кресна, се е оформила глутница от 6-7 кучета, като част от тях са в процес на разгонване. Молбата е да се изпратят екипи и да се предприемат необходимите мерки.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС