Шишков: ГЕРБ не ми вярва, държат се така все едно не са живели в тази държава

Министърът ще направи проверка на възлаганията в мандата на сегашния служебен кабинет

31.01.2023 | 20:09 Редактор: Вяра Димова
Шишков: ГЕРБ не ми вярва, държат се така все едно не са живели в тази държава

"Днес разбрах, че ГЕРБ не ми вярва. А ние вярваме ли на ГЕРБ, след като на всички ни обещаваха, че магистрала "Хемус" се строи, а се оказа, че не се строи, само е платена? Сега се държат все едно не са били никога на власт и до средата на 2021 г. не са живели в тази държава", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по повод изявление на представители на политическата партия.

"Изключително важна е темата, която отворих още като заместник-регионален министър, за ремонтите, които са възлагани основно от ГЕРБ. Логично е да не бъдат доволни от фактите, които излизат, и аз да бъда виновен, което не ме притеснява", каза още регионалният министър и допълни, че ще направи проверка дали има възлагания в мандата на сегашния служебен кабинет. Намирам за логично за тях лошият вестоносец да бъда аз, както и да съм виновен, коментира министър Шишков.

Предишните управляващи се държат така все едно не са живели в тази държава. Само че ние сме живели и всички знаем какво се е случило, каза още той и отбеляза, че когато е започнал да говори за мащаба на незаконното строителство, бившият регионален министър г-н Нанков е открил предизборната си кампания с него. 

"Правя проверки и ще продължа да ги правя. Странното е защо сега, когато ГЕРБ не е на власт, говори за независими експертизи, което ме учудва, каза още министър Шишков.

"ДНСК е институцията, която има изключителна роля в пускането на интерконектора, тя си върши работата и вади фактите, а не представлява "бухалка", както смята г-н Нанков. Фактите не са бухалка. Самото понятие "бухалка" може би отива за устата на някои политици, но не и на мен, поради тази причина ми е много трудно да го коментирам", каза още в отговор на въпрос министърът.

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа

Снимка: МРРБ