Нинова: Искаме децата ни да са момче или момиче, няма да подпишем за трети пол у нас

Твърденията, че съм се подписала под нещо различно от това, са лъжи, заяви лидерът на БСП

27.01.2023 | 15:58 Редактор: Вяра Димова
Нинова: Искаме децата ни да са момче или момиче, няма да подпишем за трети пол у нас

Българската социалистическа партия е против Истанбулската конвенция, защото тя е обявена за противоконституционна. Защото срещу нея е българската църква, всички вероизповедания в България, и защото сме за традиционното християнско българско семейство. Защото искаме децата ни да са момче или момиче, а не нещо трето измежду четиринадесет други в един списък. Искаме да сме майка и баща, а не "родител 1" и "родител 2".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна и допълни: "Всякакви внушения и злоупотреби, че госпожа Нинова се е подписала под нещо, което противоречи на това, което казвам, са пълна лъжа", категорична е тя.

Нинова припомни, че от "БСП за България" са внесли закон за борба с домашното насилие, който гарантира областни центрове за защита на жени и деца, пострадали от насилие.

"Стоим зад това години наред. Винаги ще защитаваме хората, пострадали от домашно или всякакво насилие. Но никога няма да се подпишем и да се съгласим в България да има трети пол извън мъж и жена", заключи тя.

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)