От "Български пощи" искат 25% увеличение на заплатите и ваучери за храна

Следващата седмица ще стане ясно дали ще има споразумение, или ще се премине към стачни действия

24.01.2023 | 12:42 Редактор: Тодор Петров
От

Служителите на “Български пощи“ ще настояват за 25% увеличение на заплатите и допълнителни ваучери за храна в размер на 40 лева към досегашните 60 лева. Това съобщи председателят на Федерация "Съобщения" към КТ "Подкрепа" Пламен Дончев, цитиран от БТА.

Той уточни, че следващата седмицата се очаква да има среща с ръководството на дружеството и Съвет за социално сътрудничество, на която трябва да стане ясно дали ще има споразумение,  или ще се премине към стачни действия.

“Ние разговаряме с работодателя, уведомили сме го за нашите искания, внесли сме официално писмо съгласно Закона да уреждане на колективните трудови спорове”, добави синдикалистът.

По думите му възнагражденията в „Български пощи“ никога не са били толкова ниски. От дружеството твърдят, че нямат пари и че са на огромна загуба.

Пламен Дончев заяви, че ако и сега исканията не бъдат чути, хората ще излязат, за да защитят права си.

Преди няколко дни от КНСБ съобщиха, че започват процедура за стартиране на ефективни стачни действия в „Български пощи“. Оттам уточниха, че предстоят разговори с Федерация „Съобщения“ към КТ „Подкрепа“ за съвместни действия.

Снимка: БГНЕС