Лекар връща дете на 1,7 г. с 39,7° температура, пред болницата получава гърч

Заради липса на места в "Инфекциозното" първоначално са настанени в столовата

23.01.2023 | 22:45 Редактор: Елеонора Танева
Лекар връща дете на 1,7 г. с 39,7° температура, пред болницата получава гърч

Майка от Стара Загора обикаля болници в града с детето си, което е на 1,7 г. и с близо 40 градуса температура. Мариета Иванова описа случая в една от групите на града на липите във Facebook. 

Детето е вдигнало температура в събота срещу неделя вечерта. Дала му е температуропонижаващ сироп и е заспало. На сутринта момченцето отново е било с температура. 

"Тръгнахме незабавно към неотложния кабинет, при което имаше опашка чак отвън. Нямахме време, тръгнахме към болница "Тракия", преглеждат го и мерят температура 39,7 градуса, при което докторката ни пита имаме ли нещо за температура, казвам "в колата отвън Нурофен и Панадол". Прегледа го и каза: "Най-вероятно инфекция". Тръгваме и вървим към колата, слагам детето да седне и мъжът ми отваря Нурофена, детето започва да се тресе, скова се и обърна очите", споделя за преживения ужас майката.

Родителите се върнали обратно в болницата и лекарката ги насочила към спешното. Сложили на детето кислородна маска и му дали лекарство за температурата. Насочили ги към инфекциозното отделение на областната болница, където са закарани с линейка. 

"Следва попълване на документите около 40 мин. Сложиха му абокат - 6 пъти, докато намерят вена, (от страх детето ги беше свило) и взеха кръв за изследване, стаи няма свободни, сложиха ни в столовата без чешма. Сестрите се ядосват, защо пак пращат най-тежките случаи при тях", пише още майката. 

На детето са направени изследвания, ден по-късно получава диагноза - грип, но не било сигурно. 

"Чувствам се безпомощна, изплашена и съкрушена, как да му помогна и какво да направя", завършва публикацията си майката. Тя уточнява, че причината да сподели проблемите си, е, че търси адекватна реакция при следващ такъв случай с някое друго дете. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


7
7 rate up comment rate down comment 0
Пас
преди 1 година
Тая държава е като във филм на ужасите, живем като животни. Младите са неграмотни и агресивни, лекаруте са алпни и безхъберни, полицайте - корумпирани и поръчкиви, нападжиите и те като полицаиите даже бих казал, че в тея инститиции служителите са истински изпечени пандисчии, политиците продажници който служат на всеки, но не и на българския народ... Хора положението е отчайващо, какво ше правим? Сигнализирай за неуместен коментар
6
3 rate up comment rate down comment 7
Кобра
преди 1 година
Много се шашкат, но това не е спешно или животозастрашаващо състояние.Неприятно е, но има начин температурата да се свали. Гърчове се случва при висока температура и особено при съвсем малки деца.Излишна паника. Сигнализирай за неуместен коментар
5
7 rate up comment rate down comment 3
Анонимен
преди 1 година
За такива доктори трябва бесило Сигнализирай за неуместен коментар
4
8 rate up comment rate down comment 1
Raptor
преди 1 година
До анонимния. Вие за това ядете бой редовно и нищо сензационно няма в това. Сигнализирай за неуместен коментар
3
10 rate up comment rate down comment 0
Една от всичките мед
преди 1 година
Анонимния от преди 6часа:имайки предвид терминологията,която използвате,сте лекар най-вероятно.Едно е да сте подготвен професионално ,медикаментозно и в болнични условия,да си виждал много такива случаи,и съвсем друго да видиш почти бебето си в такова състояние.Изказването ви гранични с тотална липса на елементарни човешки чувства и пълна липса на емпатия като професионалист. Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 14
анонимен
преди 1 година
Не виждам нищо сензационно. Дете което получава фебрилен гърч в хода на интеркурентна инфекция. Малките деца до 5 г възраст са склонни да получават феобрилни гърчове, особено тези с обременена фамилна анамнеза с гърчове. Това се наблюдава често и не виждам нищо сензационно. Лекаркра е действала правилно, а родителите би трябвало да се обучат какво да правят в такива случаи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
14 rate up comment rate down comment 5
Гост
преди 1 година
И по-зле ще става! В тази държава само сметки се разчистват! Сигнализирай за неуместен коментар