Очакват ни интензивни валежи от дъжд и сняг в следващите дни

Максималните температури днес ще са от 6 до 10 градуса

23.01.2023 | 07:06 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури в страната от 2 до 9 градуса, а в Добруджа на места ще са отрицателни. Преди обед от запад ще се заоблачава. Следобед над страната облачността ще бъде значителна с дъждове в западните райони. 

През нощта срещу вторник по високите западни полета дъждът ще преминава в сняг. В планините ще вали мокър и тежък сняг. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток със скорост до 40 километра в час. 

Максималните температури ще са от 6 до 10 градуса, на север от планините до 12-13, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Във вторник ще се задържи облачно, с валежи от дъжд и сняг, главно в източните и централните райони. В планините от Западна България ще вали мокър сняг. В сряда ще превалява слаб мокър сняг в западните и южните райони. 

В четвъртък се очакват интензивни снеговалежи в Западна България, които в петък ще обхващат и централните части от страната. Дневните температури ще достигат 1-4 градуса. В събота валежите ще спират, най-късно в Североизточна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.