ИТН инициира референдум за ВНС, което да замени парламентарната република с президентска

В понеделник ще внесат в администрацията на НС уведомление

22.01.2023 | 20:25 Редактор: Вяра Димова
ИТН инициира референдум за ВНС, което да замени парламентарната република с президентска

Да има ли избори за Велико народно събрание, което да промени формата на държавно управление от парламентарна на президентска република?

Подписка за национален референдум с такъв въпрос стартира инициативен комитет по организирането му, съобщиха от пресцентъра на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ", пише "24 часа".

В понеделник техни представители ще внесат в администрацията на Народното събрание уведомление за стартиране на подписката.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
2 rate up comment rate down comment 0
Президентска Републи
преди 1 година
Всички силни държави са президентски републики! При тях отговорността за правителството е на Президента и когато трябва, сменя министри или целия кабинет! ПАРТИИТЕ няма да могат да крадат милиарди от бюджета, защото няма да командват изпълнителната власт и няма да могат да назначават партийни калинки на всички държавни постове! Партиите единствено ще съставят Народното събрание и ще правят закони! Друг начин за справяне с тоталната корупция и мафиотския модел - "Партия и обръчи от фирми" НЯМА! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Генчо Генчев
преди 1 година
СЛАВИ СЕ ПРОСЛАВИ С РЕФЕРЕДОМИ.ОТ КОИТО НЯМА ПОЛЗА.ВАЖНОТО Е ДА СИ В ИГРАТА,И В УСТАТА НА ХОРАТА . Сигнализирай за неуместен коментар