София, широк център - грозна картинка, кал, кофи за боклук

В Helpbook получихме сигнал от район "Възраждане"

20.01.2023 | 15:05 Редактор: Анисия Иванова
София, широк център - грозна картинка, кал, кофи за боклук

В платфомата на Helpbook.info ни сигнализираха за това как изглежда централната част на район "Възраждане" в столицата. Ето какво пише нашият потребител: Уважаеми дами и господа, изпращам Ви снимки от място, което е отговорност на СО - район "Възраждане". Снимките сами говорят повече от това, което ще напиша.

Не мога да скрия възмущението си от небрежната работа на общинската администрация в лицето на районния кмет г-жа Савина Савова, и подчинените ѝ служители. В случая става дума за сериозно разминаване в работата по тротоарите и пътното платно на бул. "Ал. Стамболийски", в частта му с номер 98. Вижда се как тротоарът е правен на няколко етапа, има разделителна линия от плочки между отсечките и самите плочки са различни. Вижда се също и пълната липса на какъвто и да е синхрон между планировка и реалната ситуация на терен. В жертва на безхаберното планиране и изпълнение са паднали две възрастни и здрави дървета (прилагам снимка от август 2022). За тях вече е късно и предполагам случая ще се замете под килима. Остават няколко въпроса, на които бих искал да получа конкретни отговори:

1. При положение, че в единия край на пешеходната пътека има дънер с кално петно, как се предполага оттам да преминават пешеходци, майки с детски колички и инвалиди?

2. Така положеният тротоар, видно от снимката, разкрива няколко вечни кални петна около основите на дърветата. Това така ли ще остане, или ще правим ремонт на ремонта?

3. Кофите за боклук най-често не са приятна гледка и същевременно са изпитание за обонянието на преминаващите. Необходимо ли е тяхното място да бъде на пътното платно (където има опасност и от пътен инцидент), непосредствено до преминаващите пешеходци?

4. За сметка на чий бюджет ще бъдат направени нужните корекции?

5. Публично някой ще понесе ли отговорност за това недоразумение?

Моля за Вашето съдействие тази грозна картинка да бъде коригирана. Благодаря предварително!", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook