Без резултат от лидерската среща, отиваме отново на избори

Само лидерите на три партии - ГЕРБ, ДПС и " Български възход", се отзоваха на поканата на Нинова

20.01.2023 | 13:40 Редактор: Искра Ангелова

Поредните предсрочни избори - все по-вероятни. Само лидерите на три партии - ГЕРБ, ДПС и " Български възход", се отзоваха на поканата на Корнелия Нинова за лидерска среща в последния опит за съставянето на кабинет.

Четирите точки, по които да разговаряме, ги има във всички програми, убеден съм, че отиваме за пети път на избори, след това пак същото ще се говори, ако на подобен формат предварително не се изговори как да се формира структуриращо правителство. Днес ги няма вашите коалиционни партньори от преди месец - "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Двете партии настояват за разговори с левицата в по-тесен кръг. Днес Изпълнителното бюро на БСП ще реши дали такива ще се състоят и в какъв формат да са.

"Президентът връчи третия мандат на БСП, ние сме проявявали отговорност в такива моменти. Наясно сме всички, че България е в политическа криза. Нашето желание е да говори как преодолявайки политическата криза, можем да преодолеем другите кризи. Ние сме различни и политически и идеологически, но пред нас стоят по-важни въпроси за България в момента", подчерта лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Търсихме диалог във всеки един аспект. Ние призоваваме за диалог, но насреща виждаме ултиматуми, "червени линии", противопоставяне. Днешната среща е много важна и необходима в тази налична криза", поясни заяви лидерът на ДПС - Мустафа Карадайъ.