Борисов: 2 години имаме модела "Радев", лидерската среща е опит да се върне нормалният тон

Лидерите на "Продължаваме промяната" и на "Демократична България" отказаха да участват

20.01.2023 | 11:05 Редактор: Искра Ангелова

Лидерската среща е опит да се върне нормалният тон в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Той пристигна в парламента за лидерската среща по покана на Корнелия Нинова. На срещата присъства и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Борисов прие поканата, но с изричното уточнение, че това не означава подкрепа за кабинет, защото ръководството на ГЕРБ има решение да не дава такава на БСП.

Лидерите на "Продължаваме промяната" и на "Демократична България" отказаха да участват в срещата.

"Дори за отказа да разговарят с вас, вече нямате разделителни линии, "червени линии", които да притесняват - въоръжението за Украйна мина. Това, което БСП е сложила като "червени линии", F-16 - мина - това са вече закони, приети от парламента. Какъв е проблемът, най-лесно е още един месец кампания, приказки, избори. Най-лесно е хайде още кампания, приказки, никой не желае сериозно да погледне към управлението, защото е тежко", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

"Две години имаме модела "Радев", какво по-добре се случи? Конгресът на ГЕРБ ни е задължил да не приемаме коалиция с БСП. Но ще разговарям с колегите подобна забрана, защото БСП много се промени не би трябвало да е спирачка за някакъв вид техническо, експертно, програмно правителство в един момент. Сега няма как да ви подкрепим, но изразяваме уважение към вашите избиратели, както и към вашата парламентарна", подчерта Борисов, като обеща, че ГЕРБ-СДС ще направят всичко възможно, да лидират съдебната реформа.

"За нашето правителство с Габровски, което предложи, не му достигнаха 5 депутати, защото този разговор не беше проведен преди. Тогава нямаше да има значение чии е мандатът -първи, втори, трети. Ако имахме подобно решение къде може да се направи правителство и Радев щеше да се съобрази с това. На нас не ни стигна мъдрост, нито сила, нито воля", допълни той.


2
2 rate up comment rate down comment 0
Анализатор
преди 1 година
Думите на бившият,дрънчат като в празна кратуна. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
а откраднатите милиа
преди 1 година
Грешите, г-н Борисов! Вашият модел си стои! Партийно-корупционен, мафиотско-клиентелистки модел на управление! Без радикални промени няма да има нормалност! Сигнализирай за неуместен коментар