Ураганният вятър в София потроши 3 коли на столичанин и повали дървета в детски градини

Светофарни уредби паднаха в квартал "Младост"

18.01.2023 | 13:36 Редактор: Тодор Петров

Опасен ураганен вятър в цялата страна. В София той нанесе значителни материални щети - множество са падналите дървета и потрошени автомобили. Подадените сигнали от граждани са стотици.

Телефонно обаждане променя плановете на Божидар Атанасов за деня.

"Обадиха ни се, беше паднало дървото. Добре че е паднало към паркинга, не към детската градина", сподели мъжът.

"Изкоренило се е дървото, скъсало е оградата и е паднало. Това е частен паркинг, най-вероятно и са пострадали 7-8 коли", обясни инж. Павлин Стефанов от ГД "Аварийна помощ и превенция".

Изкорененото дърво от двора на детската градина не е прекъснало тока на заведението. Три от колите, върху които то пада, са собственост на Божидар. Само две от тях обаче имат "Пълно каско". Ремонт на другите два автомобила на Божидар обаче ще има. 

Сутринта на спешния номер 112 са постъпили над 130 сигнала от столицата за паднали или наклонени дървета и счупени клони в различни райони. За да отстранят нанесените щети, съвместно в столицата работят аварийните екипи на Столичната община и пожарната.

Поражения има и в Столичното 45-о училище, силният вятър е изкъртил външната изолация от една от стените. Светофарни уредби паднаха в столичния квартал "Младост". Най-много са сигналите от "Витоша", "Лозенец", "Илинден" и централната градска част. За щастие, пострадали хора няма.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.