Кирил Петков: През частни компании България е изнасяла гориво за Украйна

Асен Василев: Страната ни подпомогна Украйна по всички възможни начини

18.01.2023 | 12:48 Редактор: Петя Кръстева
Кирил Петков: През частни компании България е изнасяла гориво за Украйна

България е изнасяла през частни компании, които не са свързани с правителството, гориво на север към Украйна. Няма правителствена програма за това, това е било от частни контрагенти към частни контрагенти. За пръв път България не се цитира като лош пример. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на брифинг в кулоарите на парламента.

Коментарът му идва след разследване на германския вестник "Ди Велт", в което се твърди, че България тайно е покрила една трета от нуждите от оръжия и 40% от дизел на украинската армия през миналата година. 

"За щастие, България зае ясна страна срещу руския агресор, подпомогна Украйна по всички възможни начини, така че Украйна да може да се възпротиви на тази инвазия. Застанахме срещу политиката на сфери на влияние и на това големите държави да се опитват да диктуват на малките държави какво да правят. Радвам се, че най-накрая има международно признание за България. Не за правителството на "Продължаваме промяната", не за Кирил Петков или Асен Василев, а за България, защото България направи правилния избор", допълни съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Той отказа да коментира лидерската среща, която предложиха от БСП във връзка с третия мандат, при положение, "че все още няма отправена покана". Петков обясни, че между различните мандати приоритетите и политиките на партията са били едни и същи през цялото време. По думите му техните позиции са същите без значение, че мандатите се сменят.

Василев посочи, че според тях има нужда да се преосмисли отчасти моделът за финансиране на политическите партии в страната. Той отново отрече да е имало среща в Министерство на финансите по темата за криптокомпаниите.

"Има среща с Асоциация на банките в България, в която са всички търговски банки - Уникредит, Пощенска, ОББ и т.н. и Асоциацията на Финтех индустрията", подчерта той, цитиран от БГНЕС. По думите му прокуратурата трябва да говори пред съда, а не пред медиите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Г- н Василев
преди 1 година
Вашето подмазвачество и слугинаж трудно ще бъдат възнаградени с международно признание. Сигнализирай за неуместен коментар