Петков: Ще говорим с всеки, но е малък шансът за редовен кабинет

Трябва да започнем да опровергаваме лъжите, призова лидерът на "Продължаваме промяната"

09.01.2023 | 10:20 Редактор: Тодор Петров

Много малка е вероятността да има правителство с третия мандат. Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Ще седнем с абсолютно всеки да говорим за политики, каза бившият премиер, коментирайки дали би седнал да преговаря с "Български възход", ако партията на Стефан Янев получи третия мандат за съставяне на правителство.

Лидерът на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че номинацията му за премиер от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е изместване на темата и кьорфишек. Той добави, че отдавна от партията му са заявили, че биха подкрепили кабинет само при много ясен ангажимент за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние.

Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира и делото срещу Бойко Борисов за клевета. Борисов не се яви на днешното заседание.

"Цялостният иск е за половин милион лева, с частична първа стъпка от 10 хиляди лева. Трябва да започнем да опровергаваме лъжите, за да запазят хората доверие в политиците", посочи Петков.