Акад. Денков: Имаме 109 депутати, приемането на законите изисква мнозинство

Основните приоритети са 4

03.01.2023 | 13:10 Редактор: Вяра Димова

 

"Разговорът беше съдържателен, смятам, че основата беше поставена с този проект за решението, което обявихме и което всъщност поставя въпросите върху какво трябва да се концентрираме", каза акад. Николай Денков, след като получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на правителство.

Той заяви, че в момента имат необходимите 109 народни представители и поясни, че приемането на законите, които са необходими за тези задачи, изискват мнозинство.

"Чувствам се удовлетворен от това, че разговорът с президента беше съсредоточен върху общите задачи", подчерта акад. Денков.

Тай отбеляза, че срещата не е била протоколна, а изключително добронамерена и конструктивна.

"Всички ние имаме история с президента и институцията, познаваме се с него от 2017 г., когато бях поканен за министър в предишен служебен кабинет. Има какво да си кажем по същество, говорихме за това какво трябва да се свърши за Българи и хората", каза още Денков.

Основните им приоритети са 4 и обединяват всички политически сили и гражданите, които те представляват. Първият приоритет е за иновативна, високотехнологична икономика.

"Втория аспект е за националната сигурност и правовата държава. Третият - енергийната сигурност. Това е много актуален проблем заради войната в Украйна. Четвъртият - с намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване, защото България е единствената страна, в която след влизането ни в ЕС проблемите се увеличават", допълни акад. Денков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Какво очаквате да се случи с качеството на живот в България през 2023 г.?

Животът ще става все по-скъп и все по-труден. Инфлацията ще продължи да изпреварва ръста на заплатите.
70%
Ситуацията у нас ще се подобри. Инфлацията ще бъде овладяна, доходите ще нараснат значително.
8%
Очаквам 2023 година да бъде същата като изминалата - няма да има никаква промяна в страната.
16%
Не ме интересува особено, намирам начини да се спасявам сам.
5%
Общо 2659 гласа


1
1 rate up comment rate down comment 0
Партия на Продажници
преди 1 година
ПП умее да "купува" депутати! Видяхме това миналата пролет! Защо няма закон за купуването на "народните избраници"? Защо няма забрана за партиите да вършат тези безобразия? С какви важни неща се занимаваше до сега този Парламент? Почти всички решения бяха против интересите на Обществото. Защо няма закон за ОТЗОВАВАНЕ и съдене на народни представители, работещи против интересите на обществото? Сигнализирай за неуместен коментар