Борисов: Третият мандат има шанс, ако е в ДБ. "Продължаваме промяната" изпадна в изолация

Лидерът на ГЕРБ очерта кои четири партии могат да съставят правителство

27.12.2022 | 19:16 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Третият мандат има шанс, ако е в ДБ.

Ако третият мандат отиде в в "Демократична България", има голям шанс да се направи правителство на базата на евроатлантическите мнозинства в парламента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Монтана.

"Ако се направи едно програмно правителство, подобно на това, което предложихме с проф. Габровски, мисля, че има шанс", коментира той. И подчерта, че му прави впечатление огромните евроатлантически мнозинства, които се правят в настоящия парламент, като даде пример с военната помощ за Украйна, Шенген, еврозоната.

"Затова считам, че вторият мандат няма да бъде изпълнен, защото, особено в последните дни, "Продължаваме промяната" изпадна в изолация с бруталните си предложения, необмислени във всичко. И тук, за радост, системните партии спират популистки закони, което ме прави оптимист, че третият мандат при правилен избор от президента, особено ако е в посока "Да, България", има голям шанс да се направи правителство на базата на тези мнозинства", коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от БТА.

И очерта потенциалната коалиция: "Четирите партии ГЕРБ-СДС, ДПС, ДБ и “Български възход” направиха много добри мнозинства и едно подобно правителство, добре конструирано с подобно мнозинство зад него, може изведнъж да направи България много по-стабилна, отколкото дори след някакви следващи избори".

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че в последните дни на парламента за тази година системните партии са действали изключително разумно, не са се поддали на популизма да направят "сватбарски" бюджети, да изхарчат парите, а са сложили мерило средствата по плана за възстановяване да се харчат само за това, което са дадени.

"Това, което поехме като ангажименти в Изборния кодекс - да може и на хартия, и на машина да се гласува, го изпълнихме. Така че сега не можете да се оправдавате, че хората ги е страх от машините, но аз се надявам, че няма да има нужда и в третия мандат ще се прояви разум, коментира Борисов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
ruseborn@yahoo.se
преди 1 година
Мърльото не може и да смята! Как стигна до 50.01%? Сигнализирай за неуместен коментар