Борисов: Българските власти да реагират остро на опита за сплашване на наш журналист

От ГЕРБ призовават Митрофанова да бъде привикана в МВнР

27.12.2022 | 11:19 Редактор: Петя Кръстева
Борисов: Българските власти да реагират остро на опита за сплашване на наш журналист

ГЕРБ излезе с позиция относно обявяването на журналиста Христо Грозев за федерално издирване от Русия.

"Руският посланик в България да бъде извикан в Министерството на външните работи заради случая с българския гражданин и журналист Христо Грозев. Настояваме българските власти да реагират остро на опита за сплашване и саморазправа. България не трябва да подминава случая с Христо Грозев с мълчание", пише лидерът на партията Бойко Борисов във Facebook. 

Той подчерта, че ГЕРБ ще запознае ЕНП и европейските си партньори със случая и ще даде гласност към всички европейски институции.

"Нямам представа защо ме издирват. В Кремъл от години са показали, че се страхуват от работата ни и няма да се спрат пред нищо, за да ни премахнат", написа самият Грозев в профила си в Twitter. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Радев
преди 1 година
А когато Путин го притисна да му върнв парите, вместо това построи Балкански поток. Къде беше държавата? Или мафията си има държава! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
лакеи
преди 1 година
Щом Грозев няма представа за какво го издирват, защо Борисов знае? За каква реакция на държавата ни става въпрос, ако тя не е замесена? Сигнализирай за неуместен коментар