Детско писмо с надежда за коледно чудо: Наташа има само едно желание - братчето ѝ да оздравее

"Реших да помоля Дядо Коледа да изпрати някой да ни помогне", споделя момичето

24.12.2022 | 14:05 Редактор: Тодор Петров

Разказваме ви за едно по-различно писмо до Дядо Коледа. Това на 10-годишната Наташа Илиева от пазарджишкото село Ивайло. Писмо, изпълнено с много тъга, но и с много надежда. Надежда за коледно чудо и сбъдване на съкровена мечта. В писмото си Наташа пише не за себе си, а за брат си. 

"Искам брат ми да завърши лечението си и да оздравее. Сега нямаме пари, за да завършим четвъртата процедура. Затова реших да помоля Дядо Коледа да изпрати някой да ни помогне", споделя момичето. 

Брат ѝ страда от мускулна дистрофия. Единственото лечение за него е в Турция, но за последната процедура са им нужни 8 хиляди евро. С историята на семейство Илиеви е запознато цялото училище, което се обединява, за да им помогне.
 
"Получихме писмо за кампания на Български пощи за конкурса "Писмо до Дядо Коледа" и оттам се роди идеята Наташа да напише писмото и да го изпратим. Впоследствие решихме да го публикуваме и в социалните мрежи, където намери много голям отзвук. Много хора се свързаха с нас – познати и непознати дадоха подкрепа", разказа директорът на ОУ "Св.св. Кирил и Методий" Ивана Пепечкова.

Трогната от писмото на 10-годишната Наташа е и нейната учителка Мима Бесалева. 

"Нейното желание е най-голямо и най-съкровено от всички останали. И съм сигурна, че ще успеем да съберем цялата сума и да осигурим поне временно спокойствие на семейството, както и че всичко ще има много красив краен резултат", каза тя.

В това вярва и самата авторка на писмото. "Вярвам, че по Коледа стават чудеса и че хората са добри", убедено е детето.

Средства може да се превеждат по следната банкова сметка: 

Общинска банка IBAN BG53 SOMB 9130 1062 7929 01 

BIC SOMBBGSF 

Титуляр: Киро Иванов Илиев 

Вижте повече в репортажа.