Трескаво пазаруване в последния момент: Опашки и напрежение в търговските центрове

Често продавани подаръци за коледните празници са книги, бижута и козметични комплекти

23.12.2022 | 22:10 Редактор: Вяра Димова

Опашки и напрежение и в търговските центрове часове преди Коледа. Магазините бележат ръст в оборотите, а търсещи подаръци все още не липсват.

Стотици потребители избраха днешния ден за купуване на подаръци - както онлайн, така и във физическите магазини. Алекс също е оставил тази задача за последния момент.

"Всяка година се пазарува в последния момент. Просто смятам, че като съм момче винаги отлагам нещата за накрая. Така на 23 декември трябва да пазарувам подаръци. Давам повече пари от миналата година", сподели Алекс.

Докато едни предпочитат да купят подарък, други залагат на сантименталните жестове, но времето не винаги стига за това. 

"Аз измислям нещо по-оригинално. Не мислех да подарявам нищо, но така или иначе ще ги видя, и трябваше да взема нещо в последния момент. Принципно е по-хубаво нещо по-сантиментално, но в случая материалното надделява", споделиха Лили и Стоян.

Бисерка има собствен бизнес и продава ръчно изработени бижута. Наблюдава сериозен ръст на продажбите през последните няколко дни.

"Направи ми впечатление, че всяка следваща година все повече и повече хора пазаруват в последния момент. Подозирам, че причината е забързаното ежедневие и фактът, че сме така в мол - много магазини на едно място, по-голям е шансът да купиш повече подаръци за всички. Винаги съм била на мнение, че покрай Коледа хората са склонни да дават повече пари, коментира Йоана. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.

Снимка: БГНЕС