Възмутени и разочаровани пътници в София, няма билети за автобусите: Може някой да ни приюти

За празниците БДЖ пуска допълнително над 13 100 допълнителни места

23.12.2022 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова

Засилен трафик и сериозно полицейско присъствие по пътищата заради интензивното движение в последния работен ден преди празниците.

В последния работен ден преди Коледа десетки се отправиха към автогарата, за да се приберат при близките си. Оказа се обаче, че билети за автобусите няма.

Пътничка за Видин остана разочарована, след като разбра, че за целия ден няма нито един свободен билет.

И други останаха разочаровани.

"Възмущаваме се и от билети, и от недостатъчно автобуси. Търсим в последния момент, защото идваме от летището", каза пътуваща.

"Пътувам за Попово, няма билети, разбира се, сега отиваме на гарата, за да видим там, ако няма - оставаме в София, може пък някой да ни приюти. От Рим идвам, не се знае какво ще стане, ако се отмени полет, как да си купя билет за автобус? Ще загубя и двата. Малко много ми идват в това време", сподели друга жена.

Заради големия брой пътуващи, са осигурени и допълнителни автобуси по някои маршрути.

"Освен регулярните автобуси към момента, са заявени 50 извънредни автобуса за днешния ден следобед и утре за целия ден почти. Те са за всички посоки - Бургас, Русе, Монтана, Видин, Пловдив, Кърджали, навсякъде", поясни изпълнителният директор на Централна автогара София - Иван Мирославов.

За празниците БДЖ пуска допълнително над 13 100 допълнителни места по основните направления.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.