Конституционалист: Има шансове за успех на мандата на "Продължаваме промяната"

"Ако ветото бъде прието и НС се съгласи с президента, ДПС и ГЕРБ ще отидат в изолация

15.12.2022 | 12:03 Редактор: Петя Кръстева
Конституционалист: Има шансове за успех на мандата на

Всички твърдят, че няма шансове за реализиране на втория мандат, но според мен има такива, защото ако проследим  - част от парламентарните групи поддържат същите политики, че биха го подкрепили. Много обаче зависи кой ще е премиер и кои ще са министрите. Това каза преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова.

По думите ѝ зависи от "Продължаваме промяната" дали искат да поканят БСП на разговори.

"Нито Кирил Петков, нито Асен Василев ще бъдат кандидати за премиер. В такъв случай можем да видим съвсем друг човек, който е извън политиката, както беше г-н Габровски. Проблемът при него беше съставът на кабинета, тяхното минало, както и откровенията кой е съветвал проф. Габровски", посочи доц. Киселова.

Мнението ѝ е, че по-скоро машините ще отидат в историята, защото машинното гласуване, е просто принтиране на хартия, а трябва да се даде ясна информация какви са защитите на машините, информира "Фокус".

"Ако ветото бъде прието и НС се съгласи с президента, ДПС и ГЕРБ ще отидат в изолация, а БСП ще подкрепи "Продължаваме промяната". Връчване на втория мандат може да очакваме към края на месеца или след 3 януари догодина", обобщи доц. Киселова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR