Кметът на Бургас след кошмара с автобуса: Двама са в тежко състояние, сред ранените има деца

9 са в болницата в Хасково, в Свиленград са 4, в Харманли са 6, съобщи Димитър Николов

11.12.2022 | 21:55 Редактор: Тодор Петров

Кметът на Бургас Димитър Николов опитва всячески да помогне на пострадалите в автобусната катастрофа. Той даде и повече подробности за инцидента, като използва за това профила си във Facebook.

"Автобус с бургаска регистрация е катастрофирал на връщане от екскурзия от Кавала. Има ранени и един починал. Събирам информация, за да се опитаме да помогнем. Свързал съм се с болницата в Хасково. Очаквам информация за състоянието на ранените, както и информация от фирмата превозвач", съобщи Николов.

6 от жените, включително екскурзоводката, са в болницата в Хасково и са настанени в хирургия и ортопедия с наранявания, но няма опасност за живота им, според уверенията на директора на болницата. Има още хора, които в момента се диагностицират в спешното отделение, стана ясно от думите на бургаския кмет.

"Пътниците са били 47. 19 са пострадалите, 9 са в болницата в Хасково, в Свиленград са 4, в Харманли са 6. Двама от пострадалите са в по-тежко състояние, сред пострадалите са и две деца. Разговарях с директора на Спешна помощ, имаме готовност утре сутринта да транспортираме част от пациентите към Бургас", обяви Николов.
 
Вече тръгна автобус от Бургас, който да прибере хората без наранявания.