БСП: Бяхме наритани като нещастници в ЕС, а извънредно вкарваме България във война

"Проявявате изключително висока степен на лицемерие спрямо българските граждани", обърна се Иван Иванов към депутатите

09.12.2022 | 10:57 Редактор: Петя Кръстева
БСП: Бяхме наритани като нещастници в ЕС, а извънредно вкарваме България във война

"Превръщаме се в генерален щаб на отбраната. Вие се държите по този начин. Вие дори 24 часа не можете да работите за страната си, а изпълнявате чужди поръчки. Тази спешност не е необходима", така депутатът от БСП Борислав Гуцанов коментира от парламентарната трибуна решението на народните представители първа точка от дневния ред да бъде предоставянето на оръжия за Украйна.

"Няма смисъл да наритвате Народното събрание в петък сутринта със силово налагане на точка, без да дадете възможност да се обсъди", смята и заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

По неговите думи дневният ред се обсъжда от всички групи и на председателски съвети се взема с консенсусно решение. 

"Направихте драстично нарушение на правилника. Проявявате изключително висока степен на лицемерие спрямо българските граждани, защото вчера ние официално получихме отказ от Шенген и бяхме наритани като последните нещастници в ЕС, вие сега искате извънредно да вкарваме България във война", обърна внимание народният представител от левицата Иван Иванов.

Според Свиленски НС е изхвърлил целия си дневен ред - всички 14 точки, тъй като "коалицията на войната" е казала, че не са ѝ важни".

"Не ви интересуват възобновяеми източници, обществени поръчки, безплатни учебници, а ви интересува да вкарате България във война. Да видят българските граждани лицемерието в тази сграда", категоричен бе той.

Ще се стигне ли до съставяне на редовно правителство?

Да - още с първия мандат на ГЕРБ-СДС.
15%
Да - с мандата на "Продължаваме промяната".
3%
Да, но чак с третия мандат за съставяне на кабинет.
8%
Не, със сигурност отиваме на предсрочни избори.
44%
Вече не ме интересува, политиците тотално ме разочароваха.
31%
Общо 3072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев,  Bulgaria ON AIR


1
5 rate up comment rate down comment 1
Позор
преди 1 година
Отрязаха ни за Шенген, но нашите бесрамни и недостойни политици продължават робски да се подмазват на началниците. Сигнализирай за неуместен коментар