България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и боеприпаси

Това няма по никакъв начин да засегне боеспособността на Българската армия, увери министър Никола Стоянов

02.12.2022 | 14:28 Редактор: Тодор Петров
България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и боеприпаси

България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и някои боеприпаси. Това съобщи служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов пред журналисти.

Той също уточни, че предоставянето на военната помощ ще стане на база на взетото решение от парламента.

"Министърът на отбраната е предоставил списък какви са възможностите на Българската армия. Този списък съвсем скоро ще излезе", уточни Стоянов.

"Според възможностите на Българската армия, ние ще окажем помощ на Украйна, както решиха депутатите", отбеляза министър Стоянов. 

"Това, с което помагаме, е това, с което можем да си позволим да помогнем в момента", заяви още служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
0 rate up comment rate down comment 0
Лицемерие и лъжа
преди 1 година
Не мога да не изразя възмущението си спрямо лицемерието на служебното правителство, което слугува на същите господари, на които се кланят и тези,дето гласуваха оръжието за Украйна. От кога демократичните и цивилизовани държави подпомагат убийството на невинни хора?А що за държава е България, след като над 80 % българите не са съгласни да се помага на Украйна, а ония в НС пренебрегват волята на българския народ? Ако това е демокрацията- не благодаря! Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
... и като спрат(окрадът) ЕВРОПЕЙСКИТЕ помощи за украинците.Това са военни действия на територията на България, сподпомагани от Радев и хартиите.Limana, Не мога да ти харесам коментара. Забранили са го явно. :)плюс този коментар сигурно ще го изтрият също. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Limana
преди 1 година