fallback

НАП подновява регистъра на зависимите от хазарта

От агенцията са регистрирали 16 сайта за онлайн залози

07.12.2022 | 14:33 Автор: Вяра Димова

От 12 декември Националната агенция за приходите подновява поддържането на регистъра на хазартно уязвими лица, съобщават от приходната агенция. Платформата регистрира лицата, които смятат, че имат проблем с хазарта, или чието социално положение и равнище на доходи може да ги направи по-податливи към участие в хазартни игри и развиване на хазартна зависимост.

От НАП са регистрирали 16 сайта за онлайн залози, като за последната година те са 10, а до 2021 г. са били 6, се посочва в съобщението.

От приходната агенция припомнят, че спрените хазартни платформи заради липсата на лиценз са над 130. Пълният им списък, както и този с регламентираните сайтове за онлайн залагания, са публикувани в официалната страница на НАП и се актуализират своевременно, съобщи БТА.

От НАП съветват потребителите на онлайн залагания да са отговорни и внимателни както за своята игра, така и за своето поведение. Посочват още, че регистърът на уязвимите лица не е публичен, достъп до него имат само ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на приходната агенция и хазартните оператори. 

Искане за вписване в регистъра може да подаде всеки, който смята, че не може да контролира както времето, прекарано в хазартни игри, така и средствата, които изразходва за участие в тях, отбелязват от НАП.

Снимка: pixabay

fallback
Още от България
fallback