Какви механизми за сигурност използват сайтовете за залози

06.04.2022 | 09:50 Редактор: Жаклина Иванова
Какви механизми за сигурност използват сайтовете за залози

В днешно време е сигурно, че светът се пренася в онлайн пространството и всеки уважаван бизнес трябва да разполага с достатъчно добра платформа, която да гарантира сигурността на клиентите. Можем да забележим това и при Bet365 регистрация Efirbet и със сигурност ще забележим някои от основните елементи, които повечето експерти препоръчват, когато избираме платформа за спортни залози и казино игри.

Британският бранд има много сериозна история и богат опит в Европа. През годините дигиталната среда се промени и точно по тази причина ще открием, че все повече потребители започнаха да обръщат много внимание на нивото на сигурност.

Все пак в сайтовете на букмейкърите ще открием наличието на много добри защити, а през последното десетилетие можем да видим, че индустрията не само е в един особен възход, но също така се стреми да предложи на всеки един клиент защита на неговите лични данни, банкови сметки, печалби и още много други. Какви обаче са защитите?

Можем да открием, че отварянето на онлайн платформа на един лицензиран бранд ще ни предложи веднага SSL криптиране. Можете да го откриете в горния ляв ъгъл на адрес бара на вашия браузър. Същият е изобразен с малък катинар и най-често ще видим надписа "Secure" върху него. Това означава, че връзката от нашето устройство, до сървърите на самия оператор е напълно защитена и не позволява прихващане по линията. Тоест, ако някой се опитва да засече вашите съобщения, той ще открие криптиращ език, който защитава всички данни. Това е значението на така наречения SSL сертификат. Букмейкърът използва 128-битово криптиране и точно .

Друга важна защита е и наличието на двойна верификация. Това е онзи момент, когато вие влезете в профила си през компютър, но телефонът ви ще получи уникален код, дали ще бъде под формата на смс или директно от мобилното приложение на бранда. По този начин имате втори ключ за вашия профил, който не позволява някой друг, който е разбрал паролата ви, да я използва. По този начин сте защитени, както и вашите средства.

Не трябва да забравяме, че обикновено букмейкърът следи и устройствата, които използваме. Тоест ако използваме таблет, телефон и компютъра си, обикновено IP адресите се записват в базата данни. Ако обаче се появи ново устройство, веднага получаваме заявка за верификация, която в този случай трябва да бъде потвърдена от нас.

Веднъж, след като получим подобно известие и се окаже, че това не е наше устройство, веднага нашият профил ще бъде заключен, докато не се сменят всички пароли. В този период не могат да се правят никакви депозити, да се теглят печалби и дори да се играе.

Всичко това се прави с една единствена цел, самият потребител да бъде защитен по всяко време. Освен това има и още редица други законови защити. Не трябва да забравяме, че всеки един потребител е защитен от редица комисии, европейският GDPR и разбира се, европейските закони за хазарта. Следователно, изискванията за този сектор винаги ще бъдат много високи. За да бъдем сигурни, че ще получим точно такива защити, има едно много важно изискване - да бъдем сигурни, че избираме лицензиран оператор. Този документ е гаранция за качество и сигурност и винаги трябва е първото, което един потребител да провери. Освен това има и още едно изискване, което не трябва да забравяме - използването на верифицирани линкове.

През изминалата година Google премахва повече от 5000 линка, които имитират различни популярни сайтове. Единствената разлика е в адреса и изписването, като не е изключено един потребител да попадне на именно такъв. Точно по тази причина трябва да внимаваме и да обръщаме внимание на малките детайли. Нека не забравяме, че освен високата сигурност на тези брандове, клиентът също трябва да внимава за своята сигурност.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК