Скална маса се срути върху тротоара на оживен булевард в Смолян, все още има опасност

Местните настояват за спешни мерки

06.12.2022 | 19:40 Редактор: Вяра Димова

Скална маса се срути снощи върху тротоара на оживен булевард в центъра на Смолян. Като по чудо няма пострадали. Пътят беше разчистен бързо, но опасността остава. Тепърва ще се прави укрепване на мястото.

Мястото, където са се срутили скалните късове, е едно от най-оживените в града. Заради късния час в района не е имало хора. Мястото вече е разчистено и оградено с предпазни ленти, за да не минават пешеходци. 

"Много е опасно, на тротоара е. Трябва да се укрепи ската, иначе ще стане беля", каза Севдалин Димов. 

"Ние, хората, не се съобразяваме, скъсано е пак. Общината трябва да види и да вземе мерки, защото, като вали, се рони", коментира Сийка Палагачева. 

Веднага след подаването на сигнала, от общината са изпратили машини да разчистят срутването. Предстои специалисти да направят и оглед на място.

"Ще ни дадат предписание. Най-вероятно мрежа. Ще ни предпишат мерки, които да вземем и ще ги вземем. Въпросът е, че първите дни след това все пак трябва да се наблюдава, тази реакция ще бъде след седмица да речем. Да се наблюдава, да се ограничи движението там и след седмица, когато мине тоя период и ако падне още нещо, ще го почистим, след това ще вземем мерки", каза кметът на Смолян Николай Мелемов.

Участъкът е проблемен и не за първи път там падат камъни на тротоара.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.