Нинова: Отпадането на отстъпката за горивата е цинично, дават обещания за след 5-10 г.

Призовавам другите парламентарни партии за разум и социална чувствителност, заяви лидерът на БСП

03.12.2022 | 15:17 Редактор: Елеонора Танева
Нинова: Отпадането на отстъпката за горивата е цинично, дават обещания за след 5-10 г.

Лидерът на БСП излезе с остра реакция на новината, че помощта от 25 стотинки за литър гориво спира пред Нова година.

"Днес министърът на икономиката и индустрията Стоянов обяви, че служебното правителство на президента Радев спира отстъпката от 25 ст. на литър гориво. Преди месец те излъгаха, че всички мерки за подкрепа на хората ще бъдат продължени. Обявяват намерения, че някой ден, не се знае кога, ще помогнат с изграждане на нови ВЕИ-та, които ще поевтинят енергията. Това е цинизъм. Отнемат малката социална подкрепа, която осигурихме заради скъпото гориво и я заменят с обещания за след 5-10 г. Замразяват доходите на работещи бедни и млади семейства, замразяват социалните плащания, за да платят за самолети, които ще дойдат след 5-10 г.", написа Нинова в профила си във Facebook.

По думите ѝ това е най-антисоциално правителство от последните години. Лидерът на БСП коментира, че служебният кабинет се е страхувал да внесе Бюджет 2023, защото решенията като това са щели да бъдат спрени.

"Но още не е късно. Призовавам другите парламентарни партии за разум и социална чувствителност. Да се обединим и да дадем отпор, да приемем решения за подкрепа на хората през зимата. Има възможност за такива без да изправяме държавата пред финансови рискове", убедена е Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)