Студен и дъждовен край на работната седмица, в събота за кратко слънцето ще се покаже

В неделя от запад се задават нови дъждове

02.12.2022 | 07:07 Редактор: Тодор Петров

Днешният ден ще започне с минимални температури в страната от 0 до 7 градуса, по морето - до 5. Преди обед ще бъде облачно и дъждовно, с по-интензивни валежи в Източна България. Следобед валежите от запад на изток ще спират. 

Ще се задържи облачно. Вятърът ще бъде слаб от запад, със скорост до 20 километра в час. Максималните температури ще са от 3 до 8 градуса, а по морето до 8, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Ще има валежи от дъжд и сняг по високите западни полета, в Дунавската равнина и над планините, като в населените места бързо снежната покривка ще се топи. Дъждове, придружени от силни ветрове, ще валят над страните около Северно море, Португалия и Северна Испания. Валежи от дъжд се очакват и над Западните и Южните Балкани . 

В събота у нас за кратко ще има слънчеви часове, но бързо ще се заоблачи. В неделя от запад се задават нови дъждове, а по планините - сняг. В понеделник и вторник времето ще се задържи дъждовно. Слаба снежна покривка ще се образува в населените места от Предбалкана.

Гледайте цялата прогноза във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година