11 хил. лв. празничен пакет? Няма проблем, всичко във Велинград е разпродадено

Свободни места в повечето ни курорти отдавна няма

30.11.2022 | 19:02 Редактор: Тодор Петров

От 300 до над 11 хил. лв. варират новогодишните пакети в страната тази година. Въпреки повишените цени, свободни места в повечето ни курорти отдавна няма, а вече има записвания за 2023 година.

По-високите цени в сравнение с миналата година засега не се отразяват върху пътуванията по празниците. Очакват се близо 600 хиляди пътувания около Коледа и Нова година. Резервациите в страната са както по планинските курорти, така и в балнеохотели, къщи за гости. Велинград остава сред предпочитаните места за почивка. 

Около 1500 лв. струва пакетът за двама за Нова година във Велинград. Местата за новогодишната нощ в курорта са изкупени отдавна. 

"Коледно-новогодишни пакети са разпродадени още септември месец. Интересът е огромен. Тази година в пъти по-силен от преди. Ние предлагаме пословичното родопско гостоприемство, вкусната ни храна, забавлението за малки и големи, което осигурява през целия им престой. Може би затова гостите искат да идват и да се веселят при нас", коментира управителят на хотел във Велинград Костадин Велев.

Цените на пакетите са между 11 и 17 на сто в национален мащаб, но увеличението, според хотелиерите, е незначително. По-високи цени, с около 15 на сто, са обявили и малките хотели. Така тридневният пакет в тези обекти е около 300 лв., но и при тях свободни места вече няма.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни Ангел Узунов.


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Златни ли са хотелските стаи и приборите в ресторанта ,че искате толкова много пари.Вие наред ли сте или сте за психо терапия.Хората се чудят как да свържат двата края,че повечето нямат какво да сложат на масата за празниците,а вас ви бият парите.Безобразие Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
123
преди 1 година
Второ Банско, благодаря! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ачо
преди 1 година
Хора ,които нямат финансов проблем или ,които не ги интересува за ,,утре,, Сигнализирай за неуместен коментар