МВР снабдява граничарите с последна дума на техниката и се чисти от "гнилите ябълки"

За патрулите по пътищата ще има нови ленти за принудително спиране

24.11.2022 | 18:35 Редактор: Елеонора Танева

Последна дума на техниката е новата апаратура, предназначена за "Гранична полиция", а за патрулите по пътищата ще има нови ленти за принудително спиране. Това обясни вътрешният министър Иван Демерджиев. 

"Системата е недофинансирана от 2009 година. Ние полагаме огромни, изключително усилия. За да наберем усилията, започваме да раздаваме облекла, бронежилетки. Първото, което започваме да раздаваме са обекла, някои нямат облекла", заяви Демерджиев.

По-рано през деня вътрешният министър и президентът са имали среща на четири очи. Демерджиев отказа да съобщи подробности за нея. По-късно от президентството съобщиха, че държавният глава Румен Радев не приема оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

""С всички сили моите усилия ще бъдат съсредоточени към обновителните процеси в МВР, да бъдат още по-активно движени с цели сигурността и спокойствието на гражданите и защитеността на полицаите", посочи Тодоров.

"Аз мога да приема на зам.-главния секретар, но ситуацията е такава, че изисква внимателно разглеждане", поясни служебният вътрешен министър.

По думите му ситуацията с мигрантите не следва да окаже въздействие върху приемането ни е Шенген.

"Тези наши действия по възпирането на така наречената вторична миграция - високо се ценят от Шенгенските държави", посочи Демерджиев.

Вътрешният министър беше категоричен, че системата на МВР се чисти "от гнилите ябълки".

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)