Връщането на хартиената бюлетина нажежи до червено страстите в парламента

Безредици имаше и в кулоарите на Народното събрание

24.11.2022 | 13:57 Редактор: Вяра Димова

Скандали и бурни спорове в парламента заради връщането на хартиената бюлетина. Връщането ѝ отново създаде безредици в Народното събрание. Двата лагера "против" и "за" смесения вот си отправиха взаимни обвинения.

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" от самото начало на работния ден на депутатите се опитват по всякакъв начин да отложат разглеждането на второ четене на промените в Изборния кодекс. 

Напрежението в пленарната зала възникна още при старта на разглеждането на проекта на Изборния кодекс. Причината е неразбирателство между председателстващия парламента Йордан Цонев и депутатите от "Продължаваме промяната" дали те трябва да получат думата за изказвания от трибуната. 

Връщането на Настимир Ананиев като участник в днешното заседание не прекрати спора. 

Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров призова отново народните представители да оттеглят промените в Изборния кодекс и да приемат предложението за създаване на специална комисия по спорния въпрос. Отново представи и предложението на партията на Кирил Петков за правителство на малцинството с "Демократична България" с ясни приоритети - първият от които е отпадането на хартиената бюлетина. 

Безредици заради връщането на хартиената бюлетина имаше и в кулоарите на Народното събрание, където плакат в знак на протест разпъна Георги Георгиев от организацията "БОЕЦ". 

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
Лили
преди 1 година
А ДБ и ПП само лаят, не по този въпрос конкретно, за всичко. Малко са ми смешни, честно казано. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 1 година
ДБ и ПП са си саботори отвсекъде Сигнализирай за неуместен коментар