Легнали полицаи и нова маркировка в Лясковец след смъртта на 12-годишно дете

Предстои опресняване на пешеходните пътеки на мястото на инцидента

23.11.2022 | 09:56 Редактор: Петя Кръстева
Легнали полицаи и нова маркировка в Лясковец след смъртта на 12-годишно дете

Поставят легнали полицаи и чертаят пътна маркировка в Лясковец след трагедията, при която 12-годишно дете загина на пътя. Решението бе взето от Общинския съвет в града.

След инцидента местните парламентаристи се събраха на извънредно заседание и установиха, че в града има нужда от въвеждане на неотложни мерки, които да повишат нивата на безопасност на движение по пътищата. Заседанието бе провокирано и от мирен протест на жителите на Лясковец, които се събраха на лобното място на 12-годишното дете и поискаха от общината да изпълни задълженията си.

Предстои опресняване на пешеходните пътеки по улиците "Васил Левски“ и "Трети март“ - мястото на инцидента, предаде "Фокус". Общинските съветници постановиха и кметът на община Лясковец да направи обследване за допълнително осветяване на пешеходните пътеки в злополучния участък, както и да съгласува с ОД на МВР – Районно управление в Горна Оряховица поставяне на допълнителни пътни знаци за ограничаване на скоростта на движение на МПС по двете улици.

Ще има и нови пешеходни пътеки, но колко ще са те и къде точно ще бъдат - ще реши постоянната комисия по "Инфраструктура, благоустройство, околна среда, ред, законност, безопасност на движението" към Общински съвет – Лясковец.

Снимка: БГНЕС