Ангел Джамбазки: Съмнявам се, че в обозримо време ще бъдем приети в Шенген

Той допуска възможността Румъния да бъде приета без България в Шенген

22.11.2022 | 15:14 Редактор: Ирена Бакърджиева
Ангел Джамбазки: Съмнявам се, че в обозримо време ще бъдем приети в Шенген

"Причините България и Румъния да не бъдат приети в Шенген са чисто икономически", каза пред журналисти в Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки. 

По думите му поведението на редица западноевропейски държави не е изненада. "Много е смешно и лицемерно, когато хора, държави или правителства, които не контролират собствената си територия, да говорят за сигурност и за корупция. Говоря за Нидерландия и Швеция", каза Джамбазки. Според него корупция има навсякъде. 

"Причините България и Румъния да не бъдат част от Шенген са чисто икономически. И това е интересът на техния транспортен бранш, за да може нашият да не им е конкурент. Целта на тези хора е една – бизнесът да се премести и да плаща данъци в Западна Европа", заяви евродепутатът. 

По думите му Европа отдавна е на много скорости – на централна част, на ядка, и на периферия, където са хората, които трябва да попълват работни места, предаде БТА.

"Съмнявам се, че в обозримо време ще бъдем приети в Шенген. Не е вярно, че само Нидерландия спира България. Нидерландия е формата, тъй като това няма да стане, без да има негласно споразумение с други държави", добави Джамбазки. 

Той коментира, че допуска възможността Румъния да бъде приета без България в Шенген.

Снимка: БГНЕС

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
Тоз и той не е жив. С неговият говорител Андрей Слабаков в Европейският парламент са едни от тъжните картинки на расистка и хомофобска политика представена от България и допълнително допринасят за приемането ни където и да е било. Сигнализирай за неуместен коментар