Възрастен мъж остана без дом в село Цар Асен, умишлен палеж изпепели къщата му 

77-годишният Милчо е успял да излезе от дома си и с помощта на съседи да сигнализира в пожарната

21.11.2022 | 19:06 Редактор: Ваня Кузманова

Възрастен мъж остана без дом, след като къщата му беше подпалена и изгоря тази нощ. Приютили са го съседи в пазарджишкото село Цар Асен. Полицията работи по версията за умишлен палеж като вероятно потърпевшият е познавал извършителя.

Трийсет минути след полунощ домът на 77-годишния Милчо от пазарджишкото село Цар Асен е обхванат от пламъци. За късмет мъжът е бил буден в този момент. 

"Гледах мач и по едно време почнах да задрямвам. Късно беше към 12 часа. Чух стъпки и се щракна катинарчето отвън на вратата. То е отвън, значи той ме заключи. Аз станах запалих лампата. Той избяга и там някъде падна. Като отворих вратата, то през прозореца са вижда, че свети. Викам този ме е запалил", разказа Милчо Пангаров. 

За щастие мъжът е успял да излезе от къщата и с помощта на съседи да сигнализира в пожарната. За деянието вече има заподозрян съобщи кметът на селото. Той е познат на всички в Цар Асен. 

"Има заподозрян задържан - човек, който живее в селото. Временно пребиваващ е. Помага това момче в селската продукция на хората, които се занимават, и след употребата на алкохол нещо е решил да си прави саморазправа", каза кметът на селото Георги Спасов. 

В момента възрастният мъж е приютен от свои съседи, но желанието на Милчо е да възстанови изпепеления си дом. 

От пресцентъра на полицията в Пазарджик потвърдиха за Новините ON AIR, че се работи по версията за умишлен палеж, но за момента отказаха повече информация.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.