"Пирогов": Александър се възстановява адекватно, с него ще работят психолози

По думите на директора на болницата скоро Сашко ще бъде изписан

21.11.2022 | 08:21 Редактор: Ирена Бакърджиева

Днес 12-годишният Александър ще бъде преместен от реанимацията на "Пирогов" в болнична стая за наблюдение. Детето е в добро общо състояние, съобщиха преди минути на брифинг от лечебното заведение.

"Детето се възстановява адекватно. Няма повреди, които да имат пряка опасност за живота на детето или за неговото здраве. Според основното му състояние всичко ще продължи и ще мине както трябва. С него ще работят и психолози. Органите, които имат отношение към разследването, да си свършат работите", заяви директорът на болница "Пирогов" - Валентин Димитров.

"Днес привеждаме детето от реанимация в нормална стая, ще го наблюдаваме още малко и ще го изпишем. Как му се отразяват 8 дни в планината, е относително. В момента детето е добре, поддържат връзка с бащата", добави той.

Продължава разследването около изчезването на детето. Проверяват се всички възможни версии, включително и за отвличане. Бащата на момчето е заявил, че никой не се е свързал с него с искане за откуп, преди Сашко да бъде открит.

От прокуратурата съобщиха, че ще бъде направен обстоен преглед на мястото, където беше открито момчето. Назначени са съдебно-медицински експертизи. Засега детето не е говорило, но на по-късен етап с помощта на специалисти и бащата, ще бъде направен опит Сашко да бъде разпитан.

Снимка: БГНЕС