Внасят подписката в президентството в подкрепа на Иванчева

Детето на бившия кмет на "Младост" ще празнува първи рожден ден без своята майка

16.11.2022 | 11:10 Редактор: Петя Кръстева
Внасят подписката в президентството в подкрепа на Иванчева

Преди седмица бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева и заместникът ѝ Биляна Петрова влязоха в Сливенския затвор за излежаване на присъди съответно от 6 и 5 години . Върховният касационен съд окончателно ги призна за виновни за искан и получен подкуп в особено големи размери. Адвокатът на Иванчева - Николай Хаджигенов, съобщи, че ще съдят държавата в Страсбург заради неправомерно задържане. 

В 11:30 ч. днес представителите на сдружение "Зелен Младост" и гражданите, подкрепящи осъдените за подкуп Десислава Иванчева и Биляна Петрова, внасят в президентската администрация събраните  до момента подписи за помилване на двете от вицепрезидента Илияна Йотова.

"Продължаваме да събираме подписи в цялата страна и извън нея, които ще довнесем на следващ етап. Г-жа Иванчева трябва да се грижи за своя малък син, който на 19 ноември (събота) навършва една година. Г-жа Петрова трябва да се грижи за болната си майка и свекървата си. Най-категоричният аргумент за тяхното помилване обаче е фактът, че те бяха набедени в подкуп от организирана престъпна група, начело със Специализираната прокуратура и КПКОНПИ, а присъдите им бяха определени от нарочно избрани съдебни състави, които не допуснаха нито едно от оневиняващите Иванчева и Петрова доказателства", пишат организаторите на подписката и протестите в позиция до медиите. 

Снимка: БГНЕС