Румен Радев приема БСП, "Продължаваме промяната" се среща с ДПС и "Български възход"

Ще обсъждат съставянето на редовен кабинет и Бюджет 2023

16.11.2022 | 07:36 Редактор: Тодор Петров
Румен Радев приема БСП,

Президентът Румен Радев продължава консултациите с партиите за съставяне на кабинет. Днес на среща с държавния глава от 15 часа са представители на БСП. 

Досега президентът проведе консултации с първата по численост парламентарна група, тази на ГЕРБ-СДС. Разговори имаше и с "Продължаваме промяната" и с парламентарните групи на ДПС и "Възраждане". 

Радев обяви, че няма да бърза с раздаването на мандатите, защото, по думите му, парламентът има много работа - трябва да бъдат обсъдени кризите пред страната и възможностите за тяхното решаване.

Днес от "Продължаваме промяната" сядат на една маса за разговори с ДПС, а след това и с "Български възход". Темата е Бюджет 2023. Срещите ще се проведат в Народното събрание. 

От "Продължаваме промяната" настояват служебното правителство да внесе законопроект за план-сметката за догодина, тъй като, според тях, удължаването на действието на настоящия бюджет не е адекватно с оглед на променящата се икономическа ситуация. Петков и Василев вече проведоха редица срещи с представители на другите партии в 48-ото Народно събрание, както и със синдикални организации.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR