Агресивни питбули всяват страх в Дупница, поверили ги на възрастна двойка и дете

Много пъти са подавани сигнали до различни институции, но няма резултат

11.11.2022 | 14:05 Редактор: Искра Ангелова

Напрежение и паника в дупнишки квартал заради агресивни питбули. Хората разказват, че животните често се разхождали на свобода. Много пъти са подавани сигнали до различни институции. Резултат обаче няма.

Агресивните животни са собственост на мъж, който в момента е лишен от свобода. Докато излежава присъдата си, за кучетата се грижат родителите му и 5-годишно дете.

"Малкото детенце, което е на 5 години, разхождаше кучето - това е винаги, всеки ден, ежедневно, през нощта. Бабата ходи бавно по кучето, то си се разхожда някъде далеч и малки кученца изчезнаха, явно бяха разкъсани от питбулите", сподели жителка на Дупница.

"Връщат се вечер пуснати и без намордници, без поводи. Дори малкото дете е казало, че е изпуснало да гледа екшън - как питбулите давят кучето ми. Още на 5 години е възпитано да гледа екшън", възмути се друг гражданин.

Всяка сутрин стопанинът разхожда питбулите, но без повод и намордници.

"Той ми каза, че те не хапят", сподели мъж. "За тези кучета знам, че собствениците им ги бият. Няма институция, която да може да направи каквото и да е", сподели друга жена.

Стигало се е и до инциденти.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.