Кой е виновен за смъртта на сержант Бъчваров? Партиите си прехвърлят "топката", искат оставки

Служебният премиер ги обвини в политизиране на трагедията

09.11.2022 | 19:57 Редактор: Петя Кръстева

Втори ден продължават политическите престрелки след инцидента на границата. В парламента отново поискаха оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и главния секретар на МВР Петър Тодоров. Премиерът Гълъб Донев упрекна партиите, че правят опит да политизират тежкия случай.

От ГЕРБ обявиха, че липсва координация между правителствата на Турция и Гърция в контрола на миграционните потоци.

"Очевидно е, че професионалното и политическото ръководство не са си свършили работата. До преди година и половина за подобен тип инциденти не можеше и да става въпрос", категоричен бе Даниел Митов от ГЕРБ.

От БСП също настояха за оставки. 

Според останалите парламентарни групи отговорността за инцидента не е на новото ръководство на МВР. 

Бившият премиер Кирил Петков изказа съболезнования към семейството на загиналия полицай, но подчерта, "че партиите трябва да решават по-сериозните проблеми, а не да се фокусират върху един човек - Иван Демерджиев".

"Има много сериозни проблеми - те са структурни и организационни, но те са резултат от дългогодишно натрупваме. Вместо да си зарови главата в пясъка, Борисов се опитва да избяга от отговорност", смята ген. Атанас Атанасов от "Демократична България". 

От ДПС прехвърлиха вината на бившия силов министър Бойко Рашков. 

А служебният премиер Гълъб Донев обвини партиите, че използват случая, за да разсеят общественото внимание от съставянето на редовен кабинет. 

"Политическите изказвания смущават с безпаметност. Всяка неточна дума срещу нашата граница е изстрел срещу авторитета на България", смята той. 

По думите на Иван Демерджиев техническото оборудване и оградата от времето на управлението на ГЕРБ са незадоволителни.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тошко Петков
преди 1 година
ПАК ЗАПОЧВАМЕ, ТЪРСЕНЕ НА НЯКАКВИ ВИНИ, КОЙ, КАК ??? ХОРАТА НЕ СА ОБОРУДВАНИ КАКТО ТРЯБВА ! ТОВА Е !? КОЙ Е ВИНОВЕН - ПАРЛАМЕНТА И ВСИЧКИ МИНИСТРИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ОГРАДАТА , ТА ДО СЕГА !!! Сигнализирай за неуместен коментар