ГЕРБ и БСП поискаха "главата" на Демерджиев, получи подкрепа от останалите партии

Утре той ще бъде изслушан в пленарната зала

09.11.2022 | 13:52 Редактор: Петя Кръстева

След като вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев заради трагичния инцидент с убития сержант, днес от ГЕРБ поискаха още оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Според представителите на партията вътрешното ведомство не си е свършило работата по отношение на удържането на засиления мигрантски поток.

На подобно мнение са и от БСП, които смятат, че проблемите с нелегалния трафик датират още от управлението на ГЕРБ. Според останалите парламентарни групи обаче, МВР не носи вина за трагичния случай. 

"Очевидно е, че професионалното и политическото ръководство не са си свършили работата. До преди година и половина за подобен тип инциденти не можеше и да става въпрос", категоричен бе Даниел Митов от ГЕРБ.

Бившият премиер Кирил Петков изказа съболезнования към семейството на загиналия полицай, но подчерта, "че партиите трябва да решават по-сериозните проблеми, а не да се фокусират върху един човек - Иван Демерджиев".

"Убеден съм, че и министрите трябва да подават оставка, но трябва да им конкретни аргументи. В частния случай мисля, че малко прекаляваме", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според Костадин Костадинов от "Възраждане" най-лесното решение би било да бъде поискана оставката на служебния МВР министър, но "това няма да реши проблема". 

"Има много сериозни проблеми - те са структурни и организационни, но те са резултат от дългогодишно натрупваме. Вместо да си зарови главата в пясъка, Борисов се опитва да избяга от отговорност", смята ген. Атанас Атанасов от "Демократична България". 

"Нашата оценка за работата на вътрешното министерство и по-скоро на неговото ръководство е доста негативна", обобщи бившият земеделски министър и депутат от БСП Иван Иванов. 

Утре депутатите ще изслушат в пленарната зала служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  по искане на БСП.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Докато горката Корнелия иска оставката на министри,депутати от партията й,се изнизват в партизанска колона към нормалните партии.Жалката столетница,днес е в ролята на ДПС,следвайки Борисов в демагогските му и задкулисни действия. Сигнализирай за неуместен коментар