Атанасова: ГЕРБ и "Продължаваме промяната" трябва да търсят базов консенсус по политиките за гражданите

Членството на България в Еврозоната и присъединяването ни към Шенген са приоритетите

08.11.2022 | 10:44 Редактор: Петя Кръстева

Още в началото на срещата между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната" Десислава Атанасова даде заявка, че коалицията им е отворена за разговори в търсене на консенсус по важните въпроси за развитието на страната.

"Предложихме тази среща с ясното създание, че двете най-големи парламентарни групи са натоварени с най-много очаквания. Двете парламентарни групи трябва да имат възможност за диалог на такава публична среща и да търсят поне достигане на базов консенсус по различни приоритети и политики, които са важни за гражданите", смята тя.

От думите ѝ стана ясно, че членството на България в Еврозоната и присъединяването ни към Шенген са приоритетите и за двете партии.

Единомислие имат и по отношение на приемането на 22 закона, които са свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Законът за антикорупционната комисия също е на дневен ред в НС. Консенсус има и за тавана на тока за бизнеса, но предложението на ГЕРБ е за различен таван от това на "Продължаваме промяната".

"Време е и политиците да помислят и за медиците, които протестират", даде заявка Атанасова.

"Темата за сигурността и мигрантския натиск са пряко свързани с отговарянето на изискванията на Шенген и тежкия инцидент от тази нощ и смъртта на един български полицай“, каза тя и изрази съболезнования на близките му. Според нея по тази тема политиците трябва да говорят много.

Атанасова  призова това да е първата среща с "Продължаваме промяната", а след това да се работи в по-тесни експертни групи, който да направят изчисленията кое е възможно и кое не.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
продажни подлоги
преди 1 година
"...базов консенсус по политиките за гражданите" - За кои граждани? За Украинските? или за американските? Защото всички взети до сега решения са против интересите на България и българските граждани! Сигнализирай за неуместен коментар