Рут Колева се извини за скандалните снимки, кметът на Перущица сигнализира прокуратурата

Певицата иска да направи дарение на община

07.11.2022 | 13:10 Редактор: Тодор Петров

След скандалната фотосесия в мемориалния комплекс в Перущица певицата Рут Колева се извини във Facebook. Предизвикателните ѝ снимки върху мраморен саркофаг, които Bulgaria ON AIR първа показа, предизвикаха сериозен обществен отзвук и недоволство. 

Костницата, върху която са направени фотографиите за известно модно списание, е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения". Кметът на общината сигнализира по случая прокуратурата.

"Графитите са от сравнително скоро време, а аз още при встъпването си в длъжност, още на следващата година, подготвихме проект за неговото възстановяване, защото този паметник е един от символите на нашия град, издирихме дори проектантите които са го правили преди толкова много време, защото той е открит 1976 година", каза Мария Вълканова.

Днес темата коментира и министърът на културата проф. Велислав Минеков. А певицата свали снимките от личния си профил във Facebook и обясни, че нито тя, нито екипът, организирал, продуцирал и осъществил тези снимки, са имали намерение да накърнят паметта на българските герои, загинали в Априлското въстание. 

Тя обяснява и че като се върне в България би искала да направи дарение на община Перущица, за да се почисти и подобри състоянието на паметника.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Сашо
преди 1 година
*** си е ***. На времето се бяха снимали голи двете с Кърджилова, като да са най големите красавици. Сигнализирай за неуместен коментар