Радостин Василев за сагата със спортната комисия: Много хора ги тресе страх от мен

Весела Лечева: Груби манипулации със замесването на моето име

28.10.2022 | 18:12 Редактор: Петя Кръстева

В понеделник президентът Румен Радев кани "Продължаваме промяната" на консултации за съставянето на кабинет. Това съобщи държавният глава в Молдова. Междувременно Радев определи като "интрига" твърдението на партията, че от "Дондуков" 2 са оказвали натиск Радостин Василев да не става председател на парламентарната спортна комисия . 

"Важно е консултациите да продължават, но е важно да има ясно разбиране в политическите партии, че е нужен диалог и то конструктивен диалог. И определянето на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Сами виждате, че цикълът избори след избори не е най-удачен", подчерта той.

А преди предстоящата среща държавният глава коментира обвиненията на "Продължаваме промяната" за намеса в работата на Народното събрание в избора на председател на спортната комисия.

"Очаквам българският парламент да произвежда закони, а не евтини интриги", категоричен бе Радев. От "Продължаваме промяната" отхвърлиха обвиненията.

"Аз съм напълно съгласен с него и призовавам служебния кабинет да изпрати бюджета, с удоволствие бихме го разгледал и бихме се погрижили за сигурността на българските фирми и граждани в следващата година", констатира Асен Василев от "Продължаваме промяната".

Самият Радостин Василев заяви, че обсъждането на кандидатурата му се е случило в работен чат на председателския съвет. 

"О, много хора се страхуват от мен. Щом може да си представите, че е проблем да стана председател на спортната комисия, може да си представите какъв страх ги тресе хора, структури, цели организации от мен", каза бившият спортен министър Радостин Василев.

Според "Продължаваме промяната" обаждането от президентството дошло, след като служебният спортен министър Весела Лечева се възпротивила на кандидатурата на Василев, който внесе сигнал срещу нея в Антикорупционната комисия за конфликт на интереси. 

"Смятам , че всичко онова, което вчера произведе НС, са политически инсинуации, груби манипулации със замесването на моето име в това кой да бъде председател на спортната комисия и това са откровени лъжи. По отношение на КПКОНПИ нямам никакви притеснения", отговори му Весела Лечева.

Очакванията са, след като получи официална покана, "Продължаваме промяната" да се отзове на разговорите за съставяне на кабинет

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.