"Реденето на павета не е ядрена физика": "Спаси София" поиска оставката на Фандъкова

Ремонтът в центъра на София се превърна в пословичен с редицата си проблеми

12.10.2022 | 18:30 Редактор: Тодор Петров

Протест в центъра на столицата заради поредния ремонт на жълтите павета. Стотици хора искат оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Протестът е под наслов "Данче, слез". Протестиращите са категорични, че промяната в София трябва да започне със смяна на столичния кмет.

От гражданската организация "Спаси София" предупредиха за ново пропадане в ремонтирания район. Ремонтът в центъра на София се превърна в пословичен с редицата си проблеми, сред които умишлено счупване на павета, огромни фуги и пропадания. Според актьора Александър Дойнов това е само един от примерите, който описва състоянието на столицата. 

"София е в тежко състояние. Ремонтите траят прекалено дълго. Три месеца правеха 150 м жълти павета. Изкараха го ремонта, оказа се фалшив", коментира той.

От "Спаси София" алармираха за ново пропадане в ремонтирания участък на жълтите павета, този път срещу сградата на Ректората. Преди близо повече от седмица от Столичната община наложиха глоба на фирмата изпълнител за некачественото изпълнение на ремонта, но въпреки това проблемите зачестяват. 

"Реденето на павета не е ядрена физика. Реденето на павета са го правили римляните преди 2000 години. Няма сила на света, която да ме убеди, че столицата на европейска страна, столица с 2 млрд. бюджет, не може да си обучи бригади в Германия, в Чехия, където са най-добрите специалисти, те да редят павета...", заяви Борис Бонев от "Спаси София".

Докато ремонтът на ремонта в центъра на София продължава, в двора на детска ясла в столичния квартал "Бъкстон" се радват на идеално подредени жълти павета.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК