Фандъкова: Компромис с ремонта на жълтите павета няма да бъде направен

“Нарушаване и разрушаване на културна ценност е не просто недопустимо, а престъпление", изтъкна кметът

06.10.2022 | 11:30 Редактор: Теодора Патронова
Фандъкова: Компромис с ремонта на жълтите павета няма да бъде направен

Всички участъци на лентите за движение пред Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя. Компромис с никой от изпълнителите, нито по веригата, проектанта, през надзора, до изпълнителя, няма да бъде направен. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на София по време на редовното заседание на СОС.

Фандъкова даде повече информация относно ремонта на жълтите павета и какво предстои.

"В договора, който имаме с изпълнителя, са заложени санкции от 830 000 лева за некачествено изпълнение", изтъкна тя и добави, че и сега няма да направи компромис, както е правила досега.

Кметът на София показа списък със санкции наложени от общината на фирма "Трейс" на стойност над 2 млн. лв. и заяви, че няма нужда да се правят внушения, че няма да има подведени под отговорност.

“Поискала съм да вземат повторни проби от ремонтираните участници и на второ място да се направи експертен съвет“, добави Фандъкова и поясни, че експертите ще бъдат както от България, така и от чужбина, съобщи БГНЕС.

“Нарушаване и разрушаване на културна ценност е не просто недопустимо, а престъпление по Наказателен кодекс и съм дала случая в прокуратурата”, категоричен е кметът на София. Тя посочи, че участъкът, който има нужда от ремонт обхващаща 5% от общия договор и напомни, че цената на общия договор е на стойност от 17 млн. лв.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
scott
преди 1 година
*** да, те вече са унищожени!като искате да карате коли по тех - шът даун на паветата и духай супата. Сигнализирай за неуместен коментар