На бунт след убийството: Протестиращи изляха гнева си върху шофьори, опитали да преминат барикадата

Вече се говори за престъпление на расова основа

10.10.2022 | 13:45 Редактор: Елеонора Танева

Втора вечер ключови булеварди в София бяха блокирани от протести след след смъртта на таксиметровия шофьор. Повече от шест часа остана непроходимо с кола кръстовището на булевардите "Александър Стамболийски" и "Константин Величков". Към демонстрантите се присъединиха и хора от квартал "Факултета". 

С напредването на вечерта се стигна до блокади и по булевардите "Тодор Александров" и "Сливница". Възникна напрежение между протестиращите и шофьорите на преминаващите автомобили, което завърши със счупени прозорци на кола.

"Полицаят скочи да ни бие, да ни бута, защото не пускаме коли, а една кола щеше да бутне хора", каза протестиращ. 

Това е бунт. Ако беше българче, тук щеше да е лудница", каза друг недоволен гражданин.

На метри оттам, на бул. "Стамболийски", блокадата стана пълна. Трамваи и автобуси чакаха с часове, за да минат. На място беше и началникът на Столичната полиция, който лично преговаряше с хората да пропуснат градския транспорт. 

"Нека хората изразяват своето недоволство, но да застанат там, където не пречат на другите. Всичко, което е процесуално и законно, ще бъде свършено. Ние няма да отговорим с агресия", призова Калоян Милтенов.

Хората от района се оплакаха, че нямат и ток, в опит да бъдат ограничени да гледат новини. 

"Не искат да видим какво става и да дойдем тук и ние да протестираме", предположи жена. Протестиращите настояват за справедливост и вече говорят за престъпление на расова основа.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК