Таксиметрови шофьори в протестна готовност след убийството на свой колега

През нощта имаше блокада на Орлов мост

09.10.2022 | 10:06 Редактор: Елеонора Танева
Таксиметрови шофьори в протестна готовност след убийството на свой колега

Таксиметровите шофьори планират масов протест, след като снощи техният колега Христо Трайков беше убит в столичния квартал "Разсадника". Шофьори протестираха пред Трето районно управление на полицията в столицата с искане МВР да си върши работата и да противодейства на криминално проявени да извършват убийства.

През нощта блокираха и движението на Орлов мост. Малко преди 7 ч. блокадата беше вдигната. Протестната готовност остава, потвърди председателят на Националния таксиметров синдикат Красимир Цветков.

"Изключително много ще внимаваме за развитието на този случай и мерките, които оттук нататък прокуратурата ще предприеме спрямо убийците на колегата ни. Обмисляме какви да бъдат точно продължаващите ни действия в следващите дни. Очакваме до часове да излезем с конкретни искания относно изменения на нормативната уредба, свързана с оборудването на такситата по отношение на сигурността на колегите - паник бутон, видеорегистратори, връзка със 112, реагиране на полицейските органи при проблеми и така нататък", коментира Цветков пред БНР.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК