Сърменов след посегателството срещу Сатиричния театър: Първата ни работа е да разваляме

Подобна вандалщина не се случва за първи път

07.10.2022 | 19:55 Редактор: Искра Ангелова

Посред бял ден неизвестни лица изпочупиха буквите на козирката на Сатиричния театър "Алеко Константинов". За посегателството алармира директорът - Калин Сърменов.

"Кола е минала оттук и е съборила буквите. Оттук нататък ме е страх да формулирам - нарочно ли е било, случайно ли е било. Това е процес, който в момента се изяснява", сподели Сърменов.

Карамфила Михайлова живее в близост до театъра. Казва, че често е свидетел на вандалски прояви в района.

"Тук кипи от хора. Сядат тук и ние не можем ремонт да си направим, нещо страшно е - пушат, хвърлят боклуци. Не можем през лятото да си отворим прозореца и да спим като хората. Тук има какви ли не млади хора, които е възможно да вандалстват и да правят всички тези поразии. Трябва да се спазват законите, да се създадат подходящи закони и всеки да ги спазва", категорична е тя.

Подобно посегателство върху Сатирата не се случва за първи път.

"Единият беше пак с някаква кола, другият път беше съзнателен процес на забавляващи се и безгрижни хора. Когато едно пространство се развива и когато около теб се случват положителни неща - първата ни работа е да ги развалим. Ние сме единственият театър в България в ново време, в което си направи нова зала сами, ние си я направихме, без стотинка от държавата. Не мога да ви опиша - чупят лампите всяка седмица, всяка седмица крадат крушките", възмути се директорът.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК