Десетки измамени с брошури на театър "Възраждане", предлагали им "вход свободен" срещу 5 лв.

Тинейджърите все още се издирват, а от театъра не искат те да бъдат наказвани

05.10.2022 | 19:30 Редактор: Ирена Бакърджиева

Измама с билети за театрални постановки. За това сигнализира директорът на театър "Възраждане". Оказва се, че група тинейджъри са продали брошури на театъра като билети срещу 5 лева.

Събота, 1 октомври - минути преди постановка пред театър "Възраждане" се струпват необичайно много хора. Всички твърдят, че срещу 5 лева са си купили брошура с месечната програма и това им гарантира "вход свободен". В този момент разбират, че са били измамени.

"Като започнаха да идват хората от промоцията да си заявяват какво искат да гледат и тогава разбрахме, че някакви сладури са им продали програмите на театъра, които ние раздаваме безплатно в метрото", заяви директорът на театър "Възраждане" Роберт Янакиев.

Оказва се, че група тийнейджъри са взимали от програмите на театъра, които се разпространяват безплатно в метрото, след което са ги продавали на случайни минувачи. Твърдели, че театърът прави промоции с благотворителна цел.

"Дойдоха хора, които са си купили по 3-4 програми, вече ми беше много смешно. Бяха поне 20 души в събота, през цялата неделя продължаваха да идват хора", уточни директорът на театъра.

Все пак измамените, станали част от постановка, са успели да гледат истинската.

"Те самите разбраха, че са измамени. Разбира се, ние ги поканихме да гледат постановките, които харесват. Обещахме им да им направим отстъпка 5 лв. от цената на билета, за да не са напълно излъгани", посочи Янакиев.

От театъра не са подали жалба в полицията. Младежите все още се издирват, а от театъра не искат те да бъдат наказвани.

"Ще им предложа да работят безвъзмездно, да пускат публика, да носят декори, ако има гримьори между тях - да гримират", каза директорът на театъра.

Вижте повече в репортажа на Деяна Атанасова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК