Куриер върна изгубените 10 000 лева на кранист

"Парите много биха ми помогнали, но това не е начинът да се придобият", категоричен е Стефан Радев

04.10.2022 | 18:00 Редактор: Петя Кръстева

Служител на куриерска фирма от Ловеч намери 10 000 лева и ги върна на собственика им. Двамата вече се познават, макар и по телефона. 

В средата на миналата седмица след приключване на работния ден Стефан Радев наминал да нагледа бащината си къща, която се намира на главния път София-Троян. Вниманието му привлича малко кашонче, оставено до кофата за боклук, опаковано от фирмата, в която работи като куриер. 

"Мислех, че някой ми прави номер, защото служебната кола събота и неделя стои там. Отварям кутийката, вътре смачкан плик от друга куриерска фирма, има нещо на напипване, реших да го отворя и вътре имаше банкноти от по 100 лева", поясни той.

Тъй като намерил банкнотите броени дни преди изборите за народни представители, първоначално решил, че са предназначени за купуване на гласове. 

"Видях жандармерия и помислих, че някой нарочно си ги е оставил, отишъл да си свърши работа и после отишъл да си ги вземе", разказва той. 

Стефан преброил парите в дома си. Оказали се 10 000 лева. Междувременно Младен Младенов получава спешно обаждане от съпругата си и тръгва незабавно на път – от София, където работи като бригадир и кранист на строителен обект, към тетевенското село Галата. Съпругата му се обадила, че от дома им липсва голяма сума пари. Преди това в дома им на гости била жена, техен роднина. 

С едно обаждане Младен връща жената в дома си, но тя отрича да е откраднала сумата. Вместо да извика полиция решава, че ще я проследи с помощта на свой колега и приятел. Така стигат до мястото, където жената оставила парите. 

"Застанах и питах какво прави тук и тя започна да си признава. Нито кутии намерихме, нищо не намерихме. На мен ми прилоша, защото съм с високо кръвно", спомня си той. 

Щастливият край на тази история идва на следващия ден, когато Младен получава обаждане от ловешката полиция. След като намерил сумата и я взел в дома си, Стефан предал парите в ловешкото полицейско управление. 

"Парите много биха ми помогнали, но това не е начинът да се придобият", коментира той. Намерената и върната сума обаче не може да замести изгубената вяра към близкия човек в сърцето на Младен. 

В почивните дни Младен и Стефан ще се срещнат очи в очи за първи път и ще говорят дълго на по чашка за добрината и историята на парите.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК